SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ logo UHLÍŘSKÉ JANOVICE

Bezpečně na cestě 1.

Téměř stovka dětí se v deštivém počasí zúčastnila akce Bezpečně na cestě 1. V hasičské zbrojnici I a jejím okolí byla rozmístěna různá stanoviště, kde si mohly děti i dospělí vyzkoušet svoje znalosti a dovednosti nejen z dopravní výchovy, které se bohužel na škole nevěnuje moc času.

Byla připravena dráha pro výuku bezpečné jízdy na kole, nad kterou dohlížela hlídka Policie České republiky, BESIP přivezl k vyzkoušení brýle, které navozují různé stavy opilosti, pod dohledem instruktora autoškoly se poznávaly dopravní značky. Všichni si mohli vyzkoušet základy první pomoci, dozvěděli se jaká nebezpečí mohou na děti číhat doma a svoji zručnost si prověřili se zavázanýma očima například při zavazování tkaniček u bot. Dobrovolní hasiči připravili dráhu pro rozcvičku a poznávání jednoduchých prostředků pro hašení malých požárů. Předvedli všem zájamcům techniku se kterou pracují a byla zde i možnost zkusit si zastříkat na terč.

Děti si po splnění všech stanovišt odnášely malou pozornost a medaili z  prvního ročníku této  preventivně-bezpečnostní akce.  Zájem veřejnosti nás mile překvapil,  a tak se můžete těšit i na další ročník, kde pro Vás opět připravíme zajímavé věci.

Kontakty