SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ logo UHLÍŘSKÉ JANOVICE

Bezpečně na cestě 2

Stejně jako loni, i letos akci Bezpečně na cestě nepřálo počasí. Téměř sto dětí si přišlo do hasičské zbrojnice II vyzkoušet svoje znalosti a dovednosti nejen z dopravní výchovy.

Byla připravena dráha pro výuku bezpečné jízdy na kole, nad kterou dohlížela hlídka Městské policie hlavního města Prahy, svoje zastoupení měl i BESIP a pod dohledem instruktora autoškoly se poznávaly dopravní značky. Všichni si mohli vyzkoušet základy první pomoci, dozvěděli se jaká nebezpečí mohou na děti číhat doma a svoji zručnost si prověřili se zavázanýma očima. Na všechna stanoviště dohlížela hlídka Policie ČR z místního oddělení.Dobrovolní hasiči připravili dráhu pro rozcvičku a poznávání jednoduchých prostředků pro hašení malých požárů. Předvedli všem zájemcům techniku se kterou pracují a byla zde i možnost zkusit si zastříkat na hořící domeček.
Zajímavá byla i ukázka psovodů z Městské policie hl. m. Prahy, kteří mimo výkladu předvedli i simulaci zákroku na fotbalovém utkání, včetně zákroku se psem.
Děti si po splnění všech stanovišť odnášely malou pozornost a doufáme že i trochu poučení z této  preventivně-bezpečnostní akce.

Kontakty