SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ logo UHLÍŘSKÉ JANOVICE

Pozitivní bilance roku 2015

Úspěšný letošní rok mají za sebou dobrovolní hasiči v Uhlířských Janovicích. Po pětiletém úsilí se podařilo dokončit celkovou rekonstrukci bývalých uhelných skladů, které členové SDH upravovali do současné podoby. Zprovozněna tak byla hasičská zbrojnice II. I když již existuje hasičská zbrojnice I, sídlí zde spolu s dobrovolnými hasiči i útvar HZS, a pro dobrovolné hasiče zbývá jen jedno garážové stání. Z tohoto důvodu vznikla potřeba dalších garáží pro zásahovou jednotku. Jak se to zdařilo se podívejte na fotografiích.

Podařila se také celková oprava staršího vozidla IVECO DAILY a jeho přestavba na nosič kontejnerů. Celkovou opravu prováděli členové SDH sami, přestavbu na nosič kontejnerů pak provedla firma. V současné době již probíhají práce na několika nástavbách, které ulehčí práci nejen dobrovolným hasičům.

Jedním z důvodů proč se domnívat že jsme měli "dobrý" rok, je i nákup nového dopravního automobilu RENAULT MASTER, který nahradil již dosluhující VW. Úpravu přímo pro potřeby SDH Uhl. Janovice provedla firma THT Polička.

 

Kontakty