SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ logo UHLÍŘSKÉ JANOVICE

Uhlířskojanovičtí muži a ženy na krajské soutěži v požárním sportu

O víkendu 24. a 25.6.2017 se konalo na kolínském atletickém stadionu krajské kolo v požárním sportu, o dvě postupová místa v každé kategorii mezi sebou bojovalo 12 družstev mužů a 12 družstev žen (vítězové okresních kol Středočeského kraje). Po účasti dětí, dorostenců i dorostenek na krajském kole v Kutné Hoře jsme tak letos obsadili všechna místa v krajských kolech a jen to dokazuje, jak je náš sbor v posledním desetiletí úspěšný na poli sportovním. Asi málokdo čekal, že nejúspěšnějším kolektivem se stanou naše ženy. Ani ony samy.


Soutěž byla tradičně rozdělena do dvou dnů, v sobotu se soutěžilo v běhu na 100 metrů překážek (osm závodníků běhá, počítá se šest časů) a štafetě 4 x 100 metrů a v neděli v královské disciplíně požárním útoku. Muži v součtu časů po první disciplíně obsadili 7. místo, ve štafetě se jim dařilo lépe a čas 63,75 stačil na 4. místo. Ani jeden pokus požárního útoku neklapl úplně dle představ (8. místo) a celkově si muži domů odváželi, stejně jako loni, 7. místo, což je v našlapané krajské konkurenci pěkný výsledek. Jan Vyhnánek se v běhu na 100 metrů překážek časem 17,34 umístil na 4. místě.


Ženské družstvo se ke svému parádnímu výsledku prokousávalo postupně. Po stovkách figurovalo až na 6. místě, Markéta Škarková obsadila ve finálovém pavouku v běhu na 100 metrů překážek 3. místo, ale perfektně zaběhnutá štafeta časem 68,13 (2. místo) ho po prvním dnu vynesla na celkové 3. místo. Holky by byly spokojené i s udržením této medailové pozice, ale zaváhání soupeřek a hlavně jejich skvělý výkon v požárním útoku, kdy druhým pokusem zaběhly čas 26,58 (2. místo), jim celkově pomohl ke skvělému      2. místu a postupu na MČR v PS v Praze (25. - 27.8.2017). Ani pro letošní rok nebude porušena tradice účasti uhlířskojanovického družstva nebo jednotlivce na MČR, ale pro ženský kolektiv to bude premiéra.


Poskládat dohromady desetičlenné družstvo z jednoho SDH je téměř nemožné, a proto se i na tomto úspěchu podíleli muži a ženy z okolních SDH, kterým děkujeme za pomoc. V jiných týmech bývá zvykem, že si pro republikové kolo půjčují kvalitní závodníky z jiných týmů, kterým se na kraji tolik nedařilo. My jsme však řekli NE a na MČR nás budou reprezentovat jen ty ženy a dívky, které si postup vybojovaly, i když to znamená, že naše ambice se budou pohybovat v dolní polovině tabulky. Požární sport není jen o výkonech a výsledcích, ale i o partě, pohodě a dobré náladě, nic z toho nás o krajském víkendu neopustilo a nezbývá než doufat, že vydrží, co nejdéle :-) A teď, hurá na republiku!


Ženy: Zuzka Pěkná, Markét Škarková, Lenča Tůmová, Káťa Vondráčková (všechny SDH UJ), Květa Sládková (SDH Darhobudice), Lenina Kolářová (SDH Rašovice), Šárka Vlachová (SDH Močovice), Martina Danešová (SDH Olšany), Míša Štolbová a Pája Jiráková (SDH Č. Hrádek)


Muži: Jan Vyhnánek, Jiří Vyhnánek, Petr Pluhař, Fanda Petrásek, Lukáš Pytloun, Jakub Mašek (všichni SDH UJ), David Rezner a Karel Viktora (oba SDH Chmeliště)

                                                                                                                                                                                                                      Za SDH UJ Zuzka Pěkná

Odkaz na výsledky a fotogalerii:
http://www.oshkolin.cz/content/krajske-kolo-souteze-v-pozarnim-sportu-2017-0
https://www.facebook.com/pg/OSHKolin/photos/?tab=album&album_id=1366711203365778
 

Kontakty