SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ logo UHLÍŘSKÉ JANOVICE

Aktuality

Articles-default
Okresní kolo v požárním sportu
27.05.2016

Okresní kolo mužů a žen v požárním sportu se konalo 21. 5. 2016 na stadionu Olympia v Kutné Hoře. Soutěže se zúčastnilo 5 družstev mužů a dvě družstva žen. Ženy i muži z Uhlířských Janovic vyhráli štafety i PÚ a postoupili na krajskou soutěž do Vlašimi. Ve stejný den soutěžily i naše dorostenky, které napodobily své starší kolegy a postoupily na krajskou soutěž do Kladna.

Articles-default
Chodovský tuplák
24.05.2016

V sobotu 21.5.2016 pořádalo SDH Praha 11 - Chodov nultý ročník soutěže pro hasiče - jednotlivce, pod názvem Chodovský tuplák. Na startu byl i člen našeho SDH Radek Protiva.

Articles-default
MŠ Miskovice u SDH Uhl. Janovice
15.05.2016

Dobrovolní hasiči z Uhlířských Janovic přivítali 13.5.2016 v Hasičské zbrojnici II. děti z MŠ Miskovice. Odjezd záchranky k naléhavému případu pozměnil připravený program a tak se celé dopoledne dětem věnovali členové našeho sboru.

Articles-default
Jarní brigáda
23.04.2016

Každoroční jarní brigáda se konala v sobotu 23.4.2016. I přes ohlášenou nepřízeň počasí, se sešlo 15 dětí a 16 dospělých, aby pomohli uklidit a připravit prostor na prvního května, kdy se hasičská zbrojnice otevírá pro všechny příchozí a hlavně pro děti. Pro ty je každý rok připravován bohatý program s dovednostními soutěžemi o drobné ceny. Naštěstí se předpověď počasí nepotvrdila a chvílemi na nás koukalo i slunko. Hodně práce tak stihly děti na hasičském cvičišti a úklid se podařil i na hasičské zbrojnici. V odpoledních hodinách jsme ještě uskutečnili sběr železného šrotu, který jsme tentokrát zaměřili na vesnice, které spadají do katastru města Uhlířských Janovic.

Articles-default
Běh na rozhlednu Vysoká a kvalifikace TFA
20.04.2016

V sobotu 16.4.2016 pořádalo OSH Kutná Hora pro členy SDH a JSDH běh na rozhlednu Vysoká a následně i kvalifikační soutěž v disciplínách TFA. Sobotních závodů se zúčastnili tři členové našeho SDH.

Articles-default
Ocenění práce členů JSDHO
13.03.2016

Na Valné hromadě byla oceněna práce dvou dlouholetých členů zásahové jednotky SDH Uhl. Janovice, Vlastimila Semráda a Jaroslava Brodského, kteří v zásahové jednotce ukončují svoji činnost. I nadále však zůstávají aktivními členy SDH.

Articles-default
Školení strojníků a velitelů
07.03.2016

Ve dnech 4. a 5.3. proběhla v hasičské zbrojnici 1 v Uhlířských Janovicích cyklická příprava velitelů jednotek, velitelů družstev a strojníků JPO III a JPO V. Školiteli se na krátký čas stali příslušníci HZS ČR PS Kutná Hora a PS Uhlířské Janovice. Velkou výhodou je, že školení provádějí příslušníci, se kterými se běžně setkáváme při zásazích a tak s nimi můžeme řešit i konkrétní situace, které se při zásahu mohou vyskytnout.

Articles-default
Hasičský bál
20.02.2016

Tradiční hasičský bál se uskutečnil v pátek 19.2.2016 v sále Kooperativy. K tanci a poslechu hrála kapela Březovanka, která na našem bále hraje již několikátou sezonu. Příjemný večer ještě zpestřila bohatá tombola, kterou věnovali naši sponzoři, za což jim patří veliký dík. Pakliže, se Vám na našem bále líbilo, budeme se na Vás těšit zase příští rok.

Articles-default
Pokračují práce na kontejnerech
25.01.2016

Ani sobotní sněžení nemohlo zastavit práce na dvou kontejnerech, které se připravují pro vozidlo IVECO DAILY.

Articles-default
Pozitivní bilance roku 2015
27.12.2015

Úspěšný letošní rok mají za sebou dobrovolní hasiči v Uhlířských Janovicích. Po pětiletém úsilí se podařilo dokončit celkovou rekonstrukci bývalých uhelných skladů, které členové SDH upravovali do současné podoby. Zprovozněna tak byla hasičská zbrojnice II. I když již existuje hasičská zbrojnice I, sídlí zde spolu s dobrovolnými hasiči i útvar HZS, a pro dobrovolné hasiče zbývá jen jedno garážové stání.

Articles-default
PF 2015
11.12.2015

Sbor dobrovolných hasičů Uhlířské Janovice přeje všem členům a ostatním podporovatelům příjemné prožití vánočních svátků, mnoho štěstí, zdraví a úspěchů v novém roce.

Articles-default
BRIGÁDA
15.10.2015

24.10.2015 se od 08:00 na bývalých uhelných skladech, dnes požární stanice II uskutečnila tradiční podzimní brigáda, která byla o týden přesunuta pro nepřízeň počasí.

Kontakty