SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ logo UHLÍŘSKÉ JANOVICE

Aktuality

Articles-default
Den otevřených dveří 1.5.
08.05.2017

Hasiči již po několikáté připravili na 1. května program pro děti i dospělé. Pro děti byli připraveny různé dovednostní úkoly a za jejich splnění si pak mohli vybrat z připravených cen. Dospělí i děti si mohli prohlédnout vystavenou techniku a ochutnat připravené občerstvení. V odpoledních hodinách si šlapací autíčka pro děti vyzkoušeli i někteří pořadatelé.

Articles-default
Rozhledna Vysoká
03.05.2017

Předposlední sobotu 22. dubna se konala již tradičně soutěž ve výstupu na rozhlednu Vysoká u Kutné Hory. Počasí závodníkům nepřálo a okusili tedy své síly a možnosti za velmi deštivého dne. Na startu se utkalo celkem 57 závodníků v 5-ti kategoriích. Z řad našeho sboru se zúčastnilo 10 chlapců. Ti závodili ve dvou kategoriích: muži bez dýchacího techniky a starší žáci. Všichni závodníci se potýkali s nepřízní počasí v podobě střídajícího se deště se sněhem, který doprovázel mírný vítr. Ani ten je však nezastavil a těšíme se na další úspěchy našich členů.....

Articles-default
Soutěž TFA Jičín
03.05.2017

První květnový den za slunného počasí se konala na Valdštejnově náměstí v Jičíně silová soutěž „Jičínský hasič přežívá“ v disciplínách TFA. Sešli se zde zástupci všech krajů z celé České republiky. Nechyběl ani náš zástupce Radek Protiva. Po ustrojení a připravení se na svůj první letošní start v kategorii TFA se šel poprat s těžšími překážkami, než jsme byli zvyklí z minulých akcí. Hned na startu se připnul k jistícímu lanu a vystoupal po žebříku do výšky 6 metrů, kde vytáhl dvě C .....

Articles-default
Chodovský tuplák 2017
03.05.2017

Poslední dubnovou sobotu se konal první ročník Chodovského tupláku, který navázal na úspěšný nultý ročník. Na registraci se ráno sešlo celkem 22 účastníků soutěže, z toho 4 ženy. Po zaregistrování posledních soutěžících se začalo s výstupem vzhůru k výšinám. Panovala zde velmi milá a přející nálada k úspěšnému zdolání 19 pater s překážkou v podobě dvou 20kg kanystrů v 10. patře. Nutno však podotknout, že všichni účastníci závodili v plné zásahové výstroji, která váží přibližně 30 kg, nesoucí na zádech plný dýchací přístroj a v rukou bourací sekeru, tzv. tuplák. Z řad našeho sboru se zúčastnil Radek Protiva.....

Articles-default
Jarní brigáda
23.04.2017

Deštivé počasí poznamenalo jarní brigádu, která se uskutečnila v sobotu 22.4. Mnoho z plánovaných prací se nepodařilo uskutečnit s ohledem na nepříznivé počasí. Podařilo se částečně uklidit prostor okolo has. II a rozřezat, rozštípat a uložit dřevo určené na topení. Pokračovalo se na dostavbě cisternového kontejneru a zahájili jsme přípravu na 1. máje. V nevlídném a deštivém počasí muselo přijít na řadu i zahřátí teplým nápojem. K obědu byla připravena nudlová polévka, uzené s knedlíkem a zelím. Jako zákusek pak domácí buchty s mákem, tvarohem, povidly a lívance se skořicí.

Articles-default
Kontrola čapího hnízda
11.04.2017

Dne 10.4. na žádost starosty města, provedla jednotka SDH Uhl. Janovice kontrolu čapího hnízda v ulici Grégrova na tamním komíně. Podezření, že se v čapím hnízdě nachází něco co brání čápům usednout na hnízdo se nepotvrdilo. Hnízdo je čisté a čápům tak nic nebrání obsadit komín v Uhl. Janovicích.

Articles-default
Blahopřání
11.04.2017

V těchto dnech slaví náš bývalý starosta SDH, kamarád a hasič J. Urban životní jubileum. Přejeme mnoho zdraví a hodně elánu do dalších let.

Articles-default
Sbor roku
11.04.2017

Na shromáždění představitelů, které se konalo 5.4. 2017 v kulturním zařízení Lorec v Kutné hoře, byla vyhlášena soutěž Sbor roku okresu Kutná Hora. Za účasti starosty KSH a zástupců HZS ČR byl nejlepším sborem okresu Kutná Hora vyhlášen SDH Uhlířské Janovice. K výhře v této soutěži náleží i finanční odměna. Další místa pak obsadil SDH Sv. Mikuláš a SDH Močovice.

Articles-default
Valná hromada
17.03.2017

11.3. proběhla Valná hromada SDH Uhlířské Janovice na které, kromě zpráv o činnosti a pohádky oddílu mladých hasičů, bylo předáno ocenění našim členům od SDH UHL. Janovice a od krajského sdružení hasičů. Jakub Vyhnánek a Petr Pluhař obdrželi ocenění za reprezentaci Středočeského kraje na Mistrovství ČR v požárním sportu, které jim předal starosta OSH p. J. Dušek. Hostem na naší Valné hromadě byl i starosta města U. Janovice p. Jiří Buchta a zástupce HZS ČR p. Pavel Karda.

Articles-default
Školení velitelů
17.03.2017

V hasičské zbrojnici v Uhl. Janovicích se 10.3. sešli velitelé jednotek a velitelé družstev JPO III. a JPO V. na pravidelné cyklické přípravě. Letošním hlavním tématem byla aplikace PORT.all, která by měla zjednodušit komunikaci s OPIS a usnadnit práci velitelům v jednotkách. Byla představena nová a stávající technika u HZS okresu Kutná Hora, proškolena byla první pomoc i s praktickou ukázkou a další témata odborné přípravy.

Articles-default
Hasičský bál 2017
25.02.2017

V páteční večer 10.2. se uskutečnil v sále Kooperativy v Uhlířských Janovicích hasičský bál, který pořádal SDH Uhl. Janovice. I když venku panovalo zimní počasí zašlo si zatančit a pobavit se více než 600 účastníků plesu, pro které hrála kapela B-dance BAND. Připravena byla i bohatá tombola, která obsahovala téměř 100 hodnotných cen. Poděkování patří všem, kteří se podíleli na zdárném průběhu plesu a sponzorům, kteří věnovali ceny do plesové tomboly.

Articles-default
Brigáda JSDH
24.01.2017

Na sobotu 21.1.2017 byla svolána brigáda pro členy zásahové jednotky, které se zúčastnili i někteří členové SDH. Brzy ráno se zatopilo v udírně a celý den se pak linula okolím vůně uzeného masa. Hlavní náplní ale byla práce na cisternovém kontejneru, který bychom rádi uvedli do provozu co nejdříve. Podařilo se přidělat krycí hliníkové plechy, usadit držáky savic, osadit rolety do skříně cisterny, připravit a nastříkat armatury. Proměnu cisterny si můžete prohlédnout na fotkách pod článkem a ve fotogalerii.

Kontakty