SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ logo UHLÍŘSKÉ JANOVICE

Aktuality

Articles-default
Den otevřených dveří
08.09.2022

Již tradiční akci na 1. května, Den otevřených dveří, připravili pro děti i dospělé členové SDH a oddílu mladých hasičů. Pro děti byli připraveny různé dovednostní úkoly a za jejich splnění si pak mohli vybrat z připravených cen. Pro všechny pak byla připravena možnost, prohlédnout si vystavenou techniku, kterou disponuje zásahová jednotka SDH a ochutnat připravené občerstvení.

Articles-default
Brigáda
08.09.2022

Brigáda na úklid nově opravené Hasičské zbrojnice byla svolána na 23. 4.. Byly provedeny úklidové práce v prostorách hasičské zbrojnice.

Articles-default
Valná hromada
08.09.2022

26. 2. proběhla Valná hromada SDH Uhlířské Janovice. Po zahájení byly předneseny zprávy o činnosti SDH za loňský rok. Po ukončení činnosti starosty a místostarosty SDH, byla provedena volba nového vedení. V závěrečné diskusi připomněl p. Urban blížící se výročí 150 let založení sboru a nutnost začít s přípravami na toto výročí.

Articles-default
PF 2022
01.01.2022

SDH Uhlířské Janovice přeje hodně zdraví a úspěchů v novém roce.

Articles-default
Poslední kolo TFA ligy
27.11.2021

Poslední kolo TFA ligy Středočeského a Pražského kraje se uskutečnilo 13. 11. v Plchově. Soutěž se již dostala do povědomí a již po několikáté byla naplněna maximální kapacita účastníků. Z našeho sboru se již jako tradičně zúčastnil Radek. Soutěž byla jako vždy velmi profesionálně uspořádána a celý den utekl jako voda. Závěrečné kolo bylo pro mnoho soutěžících velmi důležité, přestože bylo celkem 9 závodů, tak potřebovali získat ze 7 z nich co nejlepší umístění do celkového pořadí. Právě v tomto závodě se ve většině kategorií rozhodovalo o celkovém pořadí v lize. Radkovi se v závodě dařilo a umístil se svým časem na ne moc populární bramborové příčce.....

Articles-default
Běh na rozhlednu Vysoká
28.10.2021

Předposlední říjnovou sobotu se již tradičně konal běh na rozhlednu Vysoká. Náš sbor jeli reprezentovat hned tři naši členové a vedlo se jim nad očekávání výborně. V kategorii Muži bez dýchací techniky si vybojoval 1. místo Jirka Vyhnánek a nepopulární bramborová medaile vyšla tentokrát na Honzu Vyhnánka, který se umístil na 4. místě. V kategorii Muži s dýchací technikou se představil Radek Protiva, který si vybojoval pěkné 1. místo. Letošní závody se chlapcům velmi povedly a držíme jim palce, ať příští rok opět obhájí prvenství.

Articles-default
Říčanský nejtvrdší hasič přežije
28.10.2021

Říčanské ragbyové hřiště v sobotu 16. října hostilo šestý závod Pražské a Středočeské ligy v TFA. Na startu nechyběl opět náš reprezentant Radek, který byl i za sychravého počasí připraven předvést své nejlepší výkony. Trať byla postavena jako jedna dráha, to znamená vše na jeden pokus bez přestávky. Závodu se zúčastnilo velké množství účastníků z různých krajů, celkem se na start připravilo 60 závodníků. Radek se popral s výzvou náročného závodu a vybojoval si krásné 3. místo v kategorii do 35 let. Tímto výsledkem si připsal drahocenné body do celkového umístění v lize.

Articles-default
Memoriál St. a. P. Jechových
14.10.2021

V neděli 26. 9. se uskutečnil závod, Memoriál St. a P. Jechových 60m s překážkami. Tento závod přilákal celkem 97 účastníků v kategoriích mladší přípravka, přípravka, mladší chlapci, mladší dívky, starší dívky a starší chlapci.

Articles-default
Uctěni památky zemřelých kolegů
19.09.2021

Zásahová jednotka SDH Uhlířské Janovice se přidala k výzvě uctění památky kolegů, kteří zahynuli při zásahu v Koryčanech. V neděli 19.9. 2021 v pravé poledne, vyjela s technikou před hasičskou zbrojnici a se zapnutým výstražným světelným zařízením a v zásahovém oděvu uctila památku zesnulých hasičů minutou ticha.

Articles-default
90 let SDH Chmeliště
12.09.2021

Náš sbor se dne 4.9. 2021 zúčastnil oslav 90 let trvání hasičského sboru ve Chmelišti, kde bylo možno prohlédnout si historickou a současnou hasičskou techniku a ukázky s touto technikou. V pohodové atmosféře bylo možno shlédnout jak se hasilo před mnoha lety końskou stříkačkou a to v podání dětí i dospělých, vyproštění osoby z havarovaného vozidla, hašení současnou technikou a během odpoledne probíhaly hry pro děti.

Articles-default
MČR TFA Svitavy
07.09.2021

V sobotu 28.8.2021 se uskutečnilo IV. Mistrovství České Republiky dobrovolných hasičů v disciplínách - TFA 2020 ve Svitavách. Tato soutěž měla již proběhnout v minulém roce, ale bohužel díky nepříznivým podmínkám byla dvakrát odložena a my jsme rádi, že vše nakonec dobře dopadlo a soutěž se uskutečnila. V rámci letošní reprezentace Středočeského kraje se kvalifikoval i náš člen Radek Protiva, který se zúčastnil již předchozího ročníku Mistrovství ČR dobrovolných hasičů v disciplínách TFA, které proběhlo v Domažlicích. V sobotu se tedy na Náměstí Míru ve Svitavách sešlo 70 můžu a poprvé v historii mistrovství i 24 žen....

Articles-default
90 let SDH Chmeliště
24.08.2021

Pozvánka na oslavu 90 let od založení SDH Chmeliště. Oslavy se konají 4.9.2021 od 14:00 hodin u hasičské zbrojnice.

Kontakty