SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ logo UHLÍŘSKÉ JANOVICE

Aktuality

Articles-default
Valná hromada
13.12.2022

Valná hromada SDH Uhlířské Janovice proběhla dne 8.12. 2022. Po zahájení byly předneseny zprávy o činnosti SDH za loňský rok. Poté starosta SDH předal ocenění Stanislavu Procházkovi, za reprezentaci v požárním sportu, kde dosáhl na titul mistr republiky, v kategorii mladších žáků a halový mistr republiky na 60m s překážkami. Poděkování pak patřilo panu Jaroslavu Urbanovi, kterému SH ČMS za jeho práci, udělilo titul Zasloužilý hasič. Hlavním tématem bylo zvýšení členských příspěvků od roku 2023. Zvýšenou částku pak Valná hromada odhlasovala. Hostem na letošní Valné hromadě byl ředitel HZS ÚO Kutná Hora plk. ing. Jiří Pokorný, starosta města P. Barták, zástupce OSH Z. Pěkná, zástupci SDH Jindice a Chmeliště.

Articles-default
Uctění památky
08.12.2022

Zásahová jednotka SDH Uhlířské Janovice, společně s příslušníky Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje, stanice Uhlířské Janovice, uctila památku hasiče, který zemřel při zásahu u požáru v Novém Boru na Liberecku. Ve středu 7. prosince 2022, vyjely jednotky s technikou před hasičskou zbrojnici a se zapnutým výstražným světelným zařízením a v zásahovém oděvu uctily památku minutou ticha.

Articles-default
TFA 2022
05.12.2022

V letošním roce proběhl 2. ročník Pražské a Středočeské ligy TFA, kterého se zúčastnil náš člen Radek Protiva. Závodů bylo celkem 10 a probíhaly od dubna do října. První závod se uskutečnil v Petrovicích u Sedlčan a hned na začátek sezóny se Radkovi podařilo vybojovat 2. místo, které získal i přes nelehký úkol ke konci závodu, a to doběhnout do cíle na vyhlídkové plošině rozhledny ve výšce 36,6 m. Další závod proběhl v Broumech ......

Articles-default
Zasloužilý hasič
29.10.2022

Titul Zasloužilý hasič si v Přibyslavi 25. listopadu převzal náš dlouholetý člen Jaroslav Urban. Tento titul se uděluje jen hasičům, kteří svojí prací přispěli k rozvoji dobrovolného hasičstva, je členem minimálně 40 let, dovršení 65 let věku a zpravidla po pěti letech od udělení medaile Za mimořádné zásluhy. Tento titul uděluje výkonný výbor SH ČMS a jeho předání probíhá v Centru hasičského hnutí v Přibyslavi. Přímo na místě p. Urbanovi blahopřáli k udělení tohoto vyznamenání zástupci výkonného výboru OSH a výboru SDH. Sbor dobrovolných hasičů se připojuje k blahopřání a děkuje za jeho práci.

Articles-default
Podzimní brigáda
11.10.2022

V sobotu 8. 10. se na obou Hasičských zbrojnicích uskutečnila podzimní brigáda, které se zúčastnilo 19 členů. proběhl úklid ve skladech, byly smontovány regály, dokončena zasedací místnost, příprava střechy na kontejnery, úklid sálu a nástřik vrat a kontejneru. Ke kávě bylo i něco sladkého od p. Tůmové. Po skončení brigády bylo posezení u pečeného beránka.

Articles-default
Běh na rozhlednu vysoká
05.10.2022

1.10. proběhl na rozhledně Vysoká běh na rozhlednu s účastí několika našich závodníků. Vydařený závod, ze kterého jsme přivezli několik pěkných umístění. Muži s DT 1. místo, muži bez DT 1. a 4. místo, muži nad 40 let 1.a 3. místo, ženy nad 40 let 1. místo, starší žáci 5. místo, mladší žáci 1. a 10. místo

Articles-default
Memoriál Stanislava a Petra Jechových
05.10.2022

Sváteční středu 28.9. se uskutečnil memoriál St. a P. Jechových, závod na 60m jednotlivců. Vzhledem k deštivému počasí a velmi mokrému terénu na fotbalovém hřišti, musel být závod přesunut na tréninkové hřiště mladých hasičů, kde byly podmínky o něco lepší.

Articles-default
Den se složkami IZS
08.09.2022

3. 9. proběhl na Hasičské zbrojnici 2 Den se složkami IZS. Dopoledne a odpoledne byly k vidění ukázky hasičů, záchranky a policie ČR. Mimo hlavní program průběžně probíhalo malování na obličej, vědomostní kvíz pro děti, skákací hrad a další atrakce. Od 15:00 pak pokračoval program s živou hudbou. Pro děti i dospělé bylo připraveno celodenní občerstvení.

Articles-default
Brigáda
08.09.2022

Ve dvou termínech na konci prázdnin se uskutečnila brigáda, která byla zaměřena na úklid na Hasičské zbrojnici 2 a přípravu na 3. 9., kdy se uskuteční Den s IZS

Articles-default
Taneční zábava
08.09.2022

30. června se v Hasičské zbrojnici uskutečnila taneční zábava s živou muzikou. Pouze 80 lidí je omezená kapacita sálu v Hasičské zbrojnici a tak nebylo možné uspokojit poptávku po vstupenkách. Povedená akce a chvála organizátorům.

Articles-default
Brigáda
08.09.2022

2. 7. proběhla další brigáda na úklid a stěhování v nově opravené Hasičské zbrojnici. Byly zprovozněny prostory výčepu, kuchyně, sál a šatna.

Articles-default
Den pro školku
08.09.2022

Školka z Miskovic navštívila janovické hasiče v pátek 17.6.. Pro školku byl připraven program nejen v Hasičské zbrojnici, kde byl hlavní program, ale také na rybníce v Ostašově, kde díky p. Kašparovi proběhla část programu.

Kontakty