SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ logo UHLÍŘSKÉ JANOVICE

Aktuality

Articles-default
Dětský den ve firmě Vobosystém
24.02.2024

V sobotu 17,2, 2024 představila jednotka SDH Uhlířské Janovice svoji činnost na dětském dnu, který pořádala firma Vobosystém. Jednotka představila svoji techniku a vybavení a prověřila znalosti dětských návštěvníků. Některé činnosti si mohli malí i velcí vyzkoušet pod dohledem hasičů.

Articles-default
Hasičský bál
24.02.2024

I letošní rok se uskutečnil Hasičský bál, který uspořádalo SDH Uhl. Janovice dne 9,2, 2024. Hosty bavila kapela Rail band a nechyběla ani bohatá tombola.

Articles-default
Valná hromada
24.02.2024

Valná hromada SDH Uhlířské Janovice proběhla dne 19.1. 2024. Po zahájení byly předneseny zprávy o činnosti SDH za loňský rok. Proběhlo také zhodnocení průběhu oslav 150ti let SDH Uhl. Janovice. Hostem na letošní Valné hromadě byl velitel stanice HZS v Uhl. Janovicích J. Kučera, starosta města P. Barták, zástupce OSH Z. Pěkná, zástupci SDH Jindice a Chmeliště.

Articles-default
PF 2024
26.12.2023

Articles-default
Zasazení stromu k výročí založení sboru
22.11.2023

V pátek 3. 11. se uskutečnilo zasazení stromu, ke stopadesátému výročí založení Sboru dobrovolných hasičů v Uhlířských Janovicích. V Městském parku Tyršovy sady, byl za účasti starosty města, starosty a místostarostky SDH zasazen Buk lesní, jako připomínka oslav založení sboru. Za deštivého počasí, zahájil sázení stromu starosta SDH. Odborný výklad nám předala paní Michálková, která nám ve spolupráci s městem pomohla při výběru stromu a místa pro sázení. Součástí vysazení stromu je i kámen, věnovaný naším členem J. Urbanem, na kterém je cedulka s označením stromu a připomínka vysazení.

Articles-default
Závod TFA
28.07.2023

4. závod Pražské a Středočeské ligy TFA - Prague Fireman Race TFA se konal v sobotu 17.06.2023 v Praze - Satalicích. I tohoto závodu se zúčastnil náš člen Radek, který se této disciplíně věnuje již několik let. Sešlo se zde více než 300 závodníků napříč všemi věkovými kategoriemi, a tak se zaplnila kapacita celého dne. Počasí vypadalo, že bude závodníkům celý den dopřávat, ale nakonec se musel závod párkrát přerušit kvůli silnému dešti. V kategorii muži 18+ soutěžilo 24 závodníků, mezi nimi i Radek. Tomu se zadařilo a vybojoval si pěkné 1. místo, jak ve své kategorii, tak i v závodu celkově a odvážel si tak s sebou domů i putovní pohár, o který v dalším roce znovu zabojuje. Teď bude následovat během prázdnin pauza pro závodníky a budeme se těšit, až se nám všichni představí při letošní premiéře 5. kola Pražské a Středočeské ligy TFA zde u nás v Uhlířských Janovicích.

Articles-default
Oslavy 150 let založení sboru
24.07.2023

V sobotu 24. června uspořádalo Město Uhlířské Janovice další ročník Uhlířských slavností. V rámci této akce se o část programu postaral Sbor dobrovolných hasičů Uhlířské Janovice, který v rámci slavností oslavil své letošní výročí 150 let od založení sboru. Hasičské oslavy se v mnohém podobaly těm posledním, které hasiči uspořádali také v rámci Uhlířských slavností v roce 2013. Od dopoledních hodin byla na náměstí k vidění historická i současná hasičská technika. V budově bývalého Finančního úřadu byla umístěna výstava „Ze života uhlířskojanovických hasičů“, jejíž část byla přestěhována, a až do konce prázdnin bude k vidění ......

Articles-default
29.05.2023

Articles-default
Mytí koupaliště
25.04.2023

Koupaliště je opět čisté. O to se 22.dubna postarali členové místních dobrovolných hasičů a děti z oddílu Mladých hasičů. Za pomoci lopat a vidlí se podařilo odstranit nánosy bahna, klacků a vodních řas. Následovalo ještě spláchnutí povrchu dna pomocí proudů vody. Mytí koupaliště každý rok prověří kvalitu hadic. Letos tomu nebylo jinak a některé prasklé hadice budou muset být vyřazeny. Díky pěknému počasí a hojné účasti bylo možné připravit koupaliště i na pálení čarodějnic. Poděkování patří všem co pomohli.

Articles-default
Charitativní bál v hasičské zbrojnici
11.04.2023

Dobrovolní hasiči z Uhlířských Janovic se rozhodli, že po úspěchu Hasičského bálu uspořádají bál ještě jeden. Tentokrát šlo ale o bál charitativní a celý výtěžek z této akce putoval na konto Nadačního fondu Nevzdáme to. V hasičské zbrojnici se tak v sobotu 25. března sešli lidé, kteří si chtěli zatančit, pobavit se, ale zároveň i pomoci. Připravena byla bohatá tombola i prodej .....

Articles-default
Dětský den ve Vobosystému
05.03.2023

V sobotu 18. 2. na dětském dnu ve firmě Vobosystém, Uhlířskojanovičtí hasiči představili svoji techniku. Děti i dospělí si mohli prohlédnout techniku a vyzkoušet vybavení a výstroj zasahujících hasičů. představena byla technika starší, ale i ta nejnovější. Největší zájem byl o vyzkoušení vyprošťovacích nástrojů na přistaveném vozidle.

Articles-default
Hasičský ples
05.03.2023

V pátek 10. 2. se uskutečnil Hasičský ples, který se konal na sále v Hasičské zbrojnici, s omezenou kapacitou 80 osob. součástí plesu byla bohatá tombola. Omlouváme se všem, na které se již vstupenky nedostaly, ale kapacita sálu je jen 80 osob.

Kontakty